Onze eerste Drent

Mijn eerste kennismaking met de Drent was direct nadat ik geboren werd in 1983. Terwijl mijn moeder mij voedde legde zij haar kop al geïnteresseerd en liefdevol op het bed en werd ik uitgebreid besnuffeld en gekeurd. Zelfs als ik in bad ging, zat ze er bij!

En dat, dat werd een band zó intens dat is bijna niet te beschrijven, één die nooit meer verbroken kon worden. Zij was mijn eerste grote liefde, trouwe vriendin, knuffel, speelkameraadje en mijn beschermer. Onze geweldige Drentsche Patrijshond, Donja. (Donja Soufflon v/d Geuren)

10 jaar heb ik van haar mogen genieten als kind, tot die onvergetelijke en verdrietige dag in 1993. Op 13 jarige leeftijd overleed mijn beste maatje Donja.. ik was ontroostbaar. Ze heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart en aan de muur in ons huis gehouden.

Jaren gingen voorbij, waarin andere honden(rassen) voorbij kwamen. Teckel Tara, kwam in huize Peters als opvolger van Donja en eenmaal op mezelf in 2004 kwam er ook een handzaam (for)maatje, Jack Russel Remy. Een super leuk en slim hondje, trouw maatje, maar geen Drent.

En toen..
In 2008 leerde ik mijn man Jacco kennen. Na een keer door zijn foto-album te hebben gebladerd, viel mijn oog op een wel heel bijzondere hond die ik bij de kleine Jacco zag… verhip! Een Drent! Ollie was haar naam en trouwe metgezel van het gezin Dijkstra. Later kwam er nog een Drent in huize Dijkstra, namelijk Bob. Wat een toeval!

Na deze bijzondere ontdekking en onze gezamenlijke liefde voor deze honden, beloofden we elkaar, na Remy, komt er zonder twijfel een Drent! Met verdriet hebben we eerder veel afscheid moeten nemen van Remy dan verwacht, in 2015 toen hij 11 jaar was.

Op 7 januari 2016 werd ze geboren, onze Drentsche Patrijshond: Cara Joy van ’t Patrieske oftewel onze eigen Nala. Jacco en ik kwamen in januari 2016 bij Ans Sportel van Kennel van ’t Patrieske terecht. Ze had een hele roedel Drenten in huis, dat was echt ‘thuiskomen’ en alles viel op zijn plek voor ons. Het is misschien een cliché, maar ze zeggen weleens: Eens een Drent, altijd een Drent! Dat geldt voor ons absoluut. Nala blijkt een geweldig lieve, enthousiaste, levendige, eigenwijze, succesgerichte en gedreven (werk)hond!

Ons Drenten avontuur gaat door! Onze droom om met haar te gaan fokken wordt werkelijkheid. Na diverse shows en medische (verplichte) onderzoeken, de aanvraag en goedkeuring van onze kennelnaam, gaan we dit avontuur aan en hopen wij een positieve en gezonde bijdrage te mogen leveren met het uitbreiden van dit prachtige, veelzijdige Nederlandse ras, door te gaan fokken met onze grote liefde.

Nala is gedekt door Flynt en op 10 februari 2019 bevallen van 5 prachtige pups! kijk snel bij Nieuws voor de foto’s.

Houdt onze nieuwsberichten in de gaten voor het laatste nieuws of volg ons op Instagram of Facebook.