Izzy

Thuis geboren, thuis gebleven..

♥ Blij ei – charmeur – trouw – energiek – slim – leergierig – harde werker – vrijkous – kindervriendin ♥

Voordat we aan ons eerste nest begonnen, hadden we al de wens om een tweede Drent te mogen verwelkomen. Wat is er niet mooier dan een pup aan te houden uit je eerste nestje? En gelukkig is zij geboren: Izzy Naf van ‘t Drentsettershof. Voor de nieuwschierigen: Naf staat voor de combinatie Na(la) & F(lynt).

Karakter
Izzy is een heel energiek, slim, gevoelig, leergierige en avontuurlijk hondje. Deze enorme vrijkont & charmeur houdt wel van werken! Vanaf het moment dat ze geboren is, was er een klik met dit kleine ‘dondertje’. Want dát was (is) ze. Klein als ze was, brak ze als eerste uit de puppy-ren en liet zich door haar broertjes en zusje echt niet kisten. Er waren 2 teefjes in het nest en het was lastig om een keuze te maken tussen twee prachtige pups, met beiden ‘n totaal verschillend karakter. We hebben een aantal fokkers gevraagd om advies als het ging om bouw en rastype. En dat maakte het nog steeds niet gemakkelijker.. Onbewust was de keuze eigenlijk al wel op háár gevallen, want we wilden een ander karakter naast Nala. Aan de buitenkant is ze bijna het evenbeeld van haar moeder, maar daar houdt het dan ook wel op.

Training
Met Izzy ben ik (Manon) na de eerste puppycursus gestart met Jachttraining bij Christel Schulte in Eefde. We hebben samen al veel geleerd en is vooral een genot om háár te zien genieten van hetgeen ze het liefste doet; apporteren van dummy’s en wild! Dat maakt je niet alleen heel trots, maar draagt ook bij aan een goede band met je hond en geeft veel positieve energie en plezier! Wie weet, kunnen we samen een jachtproef lopen in Zwiep in de nabije toekomst..

Shows
Izzy heeft tot nu toe een paar shows gelopen om te oefenen en dat was al veelbelovend! Als het meezit ivm COVID-19, dan wordt hopelijk in 2021 het hele nest gekeurd op de Nakomelingendag van de Vereniging Drentsche Patrijshond en kunnen we verder met haar kwalificaties.

Medische onderzoeken
Heupdysplasie: HD A
PRA: volgt later dit jaar ivm COVID-19 en de geldigheidsduur van het onderzoek.

Stamboom
5_Generaties_stamboom_2019-NHSB_3148133.pdf