Dekkingen & Pups

Hoe doen wij het?
We fokken incidenteel een nestje, daarbij moet je denken aan eens in de 1 à 2 jaar. Dit doen we omdat we buiten onze passie voor onze honden een gezin en beiden een (fulltime en parttime) baan hebben. Ook vinden we het belangrijk dat het teefje dat moeder is geworden, de kans heeft om na deze ervaring, weer volledig lichamelijk te herstellen en in goede gezondheid en conditie blijft. Ze is en blijft immers ons maatje en onderdeel van het gezin!

Op het moment dat de plannen er zijn om één van onze meisjes te laten dekken, houden we je graag op de hoogte over de voortgang. We betrekken onze toekomstige eigenaren ook graag in het voortraject, zodat je er van het begin af aan echt van kunt genieten.

Als de pups geboren zijn
De pups worden in huis (of soms buiten, zoals Izzy..) geboren en groeien de eerste acht weken op bij hun moeder en tante in onze huiskamer. Hier zullen ze omringd zijn door de huiselijke sfeer, de bijbehorende dagelijkse geluiden/lawaai van binnen en buiten en zullen genoeg menselijk contact hebben. Hier begint het socialiseren. De eerste twee weken laten we de moeder en pups acclimatiseren en wennen aan de situatie en zullen we doorgaans geen bezoek ontvangen van buitenaf. De pups zijn dan nog erg kwetsbaar en vatbaar voor ziekten.

Doordat we een ‘normaal’ functionerend gezin zijn, krijgen de hondjes heel veel liefde en aandacht. Er zal veel met ze gespeeld en geknuffeld worden. Uiteraard zorgen we ook voor voldoende rust, stilte en slaap voor onze kleine huisgenoten.

Socialisatie
We vinden een goede socialisatie vanaf het begin erg belangrijk, dat is de fundering voor de toekomst van je hond. Vanaf week 3 plannen we de eerste bezoeken met de pupkopers om de pups te komen bewonderen en te knuffelen.

Vanaf week 3/4 zullen de pups hun eerste stapjes buiten zetten en zal ook de werpkist verdwijnen. Dan plaatsen we de grote ren, zodat ze meer bewegingsruimte hebben. We vinden het leuk om de pupjes uit te dagen met interessant speelgoed en een ‘babygym’ waar knuffels of andere materialen aan hangen, zodat ze die kunnen verkennen. We laten we de pups ook langzaam de woonkamer verkennen, onder toeziend oog van mama en tante.

De pups spelen met kinderen, andere hondjes, we nemen ze mee naar school/de klas van onze zoon, gaan mee naar de kinderboerderij (als ze de eerste enting hebben gehad). Ook zullen we ze wennen aan het wandelen aan een lijn.

Gezondheid & Voeding
De pups worden ontwormd, gevaccineerd, gechipt en onderzocht door de dierenarts. Ze groeien op in een zo hygiënisch mogelijke omgeving. In het voortraject zijn beide ouderdieren medisch onderzocht, gekeurd en voldoen ze beiden aan de regels die opgesteld zijn door de Raad van Beheer en de Rasverenigingen. Dit zorgt ervoor dat de honden raszuiver zijn en worden alle pups voorzien van een stamboom.

Onze pups worden gevoed met moedermelk, daarna pap, vlees en zullen ze uiteindelijk Cavom puppybrokken krijgen. Ook worden de pups gewend aan Biologisch Vers Vlees, omdat wij ervan overtuigd zijn dat het absoluut bijdraagt aan een goede gezondheid van de hond, vanbuiten en vanbinnen!

Welke pup past het beste?
Omdat we voor alle pups een zo goed mogelijk passend en warm thuis zoeken, zullen we onze toekomstige pupeigenaren begeleiden, adviseren en sturen. We ontmoeten de aanstaande baasjes graag al vóór de geboorte en we houden tot 6 weken na geboorte tussentijds ook zeker gerichte vragen stellen wat je verwacht van je hond, om te kunnen bepalen welk type karakter zo goed mogelijk matcht met jullie levensstijl en wensen. Hierbij schakelen we zo nodig ook hulp in van onze samenwerkende fokkersgroep.

Wat kun je van ons verwachten na 8 weken
Na 8 weken is het dan zover, dan mogen de pups mee naar hun nieuwe huis. Een spannende tijd! Iedereen krijgt van ons een pupmap mee met daarin het (getekende) koopcontract, handige informatie over voeding, opvoeding en overige leuke wetenswaardigheden, tips en adviezen. Heb je na die tijd nog vragen, dan mag je ons altijd bellen, appen of mailen. We blijven altijd bereikbaar en betrokken! Heb je daar geen behoefte aan, dan is dat uiteraard ook prima.

Training
We raden iedereen aan vanaf het begin (+/-10 wk) te starten met puppy(jacht)training. Er zijn vast goede hondenscholen bij je in de buurt. Informeer daar van te voren naar en onze tip: Ga kijken bij een training, voordat je je inschrijft! Dan heb je een gevoel en kun je makkelijker beslissen of de manier van trainen bij jou en je hond past. Kijk wel uit met té grote trainingsgroepen. Laat de pup wel regelmatig spelen met andere pups en honden.

De Drent is wat lastiger op te voeden dan de gemiddelde hond en heeft een consequente, duidelijke opvoeding nodig, maar gebruik geen par-force! Dit in verband met de zachte aard, waar ze om bekend staan. Ben je niet consequent, dan zul je merken dat ze een loopje met je nemen. Met een flinke dosis humor en veel geduld, heb je een geweldig maatje, jacht- en/of gezinshond!

Wat vragen wij van jullie?
Een hond schaf je niet zomaar aan, daar moet goed over nagedacht zijn. Het is geen gebruiksvoorwerp dat je wegstopt wanneer je er even geen zin in hebt. Hij/zij is er altijd! Je moet voldoende tijd kunnen besteden aan opvoeding en training en ook later genoeg tijd vrij kunnen maken om met je trouwe viervoeter door te brengen. Wees daarin eerlijk en oprecht naar ons en naar jezelf.

Kun je deze vragen voor jezelf bevestigend beantwoorden:

  • Sta ik (en het hele gezin) volledig achter de keuze?
  • Ben je bereid tijd & energie te steken in je hond (dmv bijv training)?
  • Past de hond bij je huidige levensstijl en ook in je toekomst?

Neem dan contact met ons op!

“Een hond heb je niet voor even, maar een heel hondenleven!”